Våre Leverandører

 
I dag markedsfører vi flere forskjellige merker i Norge.
 
 

Åkesson's Organic

SINGLE ESTATE
CHOCOLATE &
FINE EXOTIC FOODS

 

Verdens mest prisbelønte sjokoladeprodusent!

Bertil Åkesson er en svensk kosmopolitt, som har lidenskapelig kjærlighet til kvalitativ håndlaget sjokolade. Ikke bare liker det, men lager han selv gode produkter. Dette beviser flere internasjonale priser som Bertils sjokolader har fått. 
I dag er Sjokohuset den eneste distributøren i Norge og vi er stolte av at vi kan tilby disse produktene.
 
Bertil Åkesson har plantasje i Madagaskar, Indonesia og i Brasil. Han er pioner av revolusjon til "bean-to-bar" sjokoladen. Ikke bare han som har vunnet flere høy prestisjende internasjonale priser, men de andre også som lager sjokolade av hans kakaobønner.
 
Ved siden av høykvalitets bio kakaobønner, dyrker han forskjellige type av pepper og vanilje.
 

 

 
 

Menakao

Kun et par sjokoladeprodusenter lager sjokolade rett ifra kilden. Madagaskar baserte Menakao produserer noen utmerkete fruktige sjokoladeplater ved å bruke lokale bønner og kombinere disse med krydder fra nærmiljøet. Når sjokoladen er lagd i hjemlandet sitt, tilføres den en verdi. Flere mennesker er innblandet i prosessen, aktiviteten genererer inntekt som videre øker lokale skatter. Dette utgjør altså flere fordeler for opprinnelseslandet.

Mena betyr rød på madagassisk. Rød er også fargen til jorden der som er rik på mineraler, rød er til og med Criollo kakao belgene. Kao står for kakao.

Denne serien av produkter har virkelig sine røtter liggende i Madagaskar, alle ingrediensene kommer fra øyen. Ansiktene på innpakningen representerer det rike kulturelle mangfoldet til stedet.

Det beste med Menakao er allikevel smaken. Kakaoen deres har en naturlig fruktighet som kommer tydelig fram i alle deres produkter. Ønsket om å trekke inn de naturlige smakene fra kakaoen gjør at kun én av sjokoladeplatene inneholder vanilje,  en spesiell vaniljesjokolade.

Det finnes ingen bitterhet, til og med ikke i 72% og 80% sjokoladeplatene. De inneholder kun litt sukker, og er derfor mye sunnere en vanlige sjokoladeplater.

Denne sjokoladen smaker ikke bare godt, den gjør også godt. Ved å kjøpe kakao direkte samt produsere sjokoladen lokalt, tilfører dette produktet fire ganger så mye inntekt til den lokale økonomien enn andre Fair Trade sjokolader. 

 

Les mer: https://menakao.com/en/ce_que_menakao_apporte_a_madagascar-en/

 
 
 

Gooslander håndkraftet sjokoladetrøfler

Nydelige, søte og aromatiske håndlagde trøfler som inneholder betydelig mindre sukker enn noe tilsvarende produkt i Norge. Ikke overveldende søt, men overaskende god! En utmerket gave og en delikat søtsak!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pacari Chocolate er et familieforetak startet i 2002 av Santiago Peralta og Carla Barbotó, målet bak virksomheten var å forandre historien til sjokolade i Ekvador.

Det som startet som en familie forretning skulle senere komme til å revolusjonere hele industrien, ikke bare i hjemlandet men gjennom hele den Latin-Amerikanske verdensdelen. 

Pacari betyr ”natur” i Quechua, navnet er valgt for å fremkalle alt som denne sjokoladen representerer: de beste 100% naturlige produktene på jorden. Merket kan garantere for velstanden til miljøet den kommer fra, det samme kan dem som konsumerer produktet, som er helt fritt for soya, melk, gluten kjemikalier og transgen ingredienser. 

Modellen som Carla og Santiago bruker har som ett av sine fundamentale prinsipper at produsenten skal stå først. Kvaliteten til Pacari er et resultat av arbeidet som hver person har bidratt med på veien til sluttproduktet, gjennom konstant innovasjon, sosialt ansvar, bærekraftighet og direkte handel med småskala jordbrukere. 

Prosessen har et hovedelement: den ekvadorianske aromatiske fine kakaoen kjent som Arriba Nacional, men inkluderer også de beste av ingredienser som kommer fra det ekvadorianske jordsmonnet og karakteristikkene som dette bringer med seg videre til sjokoladen. 

Pacari arbeider i liten skala og bruker nøye utvalgte ingredienser for å kunne tilby en uforglemmelig opplevelse til våre kunder.

 

En av de fundamentale karakteristikkene til Pacaris sjokolade kommer fra røttene i hjemlandet. Mye av den ekvadorianske kakaoen blir eksportert til andre land for å deretter bli forvandlet til sjokolade, Pacari har i stedet fokusert på å ivareta den fine aromaen fra ekvadoriansk kakao og tar i bruk denne råvaren for å skape sine internasjonalt anerkjente sjokoladeplater i hjemlandet. Selskapet er stolte over å kunne produsere den beste kakaoen som er laget i Ekvador. 

Økologisk

Naturen er utgangspunktet for Pacari sjokolade. For å opprettholde kvaliteten vi ønsker for våre produkter, legger vi til rette for den høyeste produksjons standarden som kan oppnås med organiske metoder, dette betyr at det i verdikjeden ikke brukes kjemikalier på noe sted for å skape sluttproduktet. 

Biodynamisk 

Pacari er det eneste sjokoladeselskapet som kan bevise å ha Demeter Biodynamisk sertifikatet. Dette sertifiserer at råmaterialene som er brukt kommer fra et økosystem som klarer å re-generere seg selv uten bruk av kunstgjødsel, kjemikalier og pesticider og ivaretar den økologiske balansen mellom dyrearter, jordsmonnet, planter og mennesker. 

Premium 

Kvaliteten til Pacari kommer i stor grad fra produksjons prosessen som hver av ingrediensene må passere igjennom. Kunnskap, teknikk og all fliden som blir anvendt i prosessen ivaretar ingrediensenes høye kvalitet, all produksjon er 100% ekvadoriansk. 

Direkte handel med bønder 

Ekvador er et land med en lang historie for kakao produksjon som går mer en 300 år tilbake i tid, landet har blitt anerkjent for sin kakao eksport, men det er bare i senere år denne handelen har begynte å gå virkelig bra for landets småskala bønder. Kunnskapen om forholdene i landet er noe av det  viktigste Pacari eier og denne gjør dem i stand til å anerkjenne den sanne verdien til alt arbeidet og visdommen bak kvalitetsproduktet som til slutt blir skapt.

Hos Pacari tar vi stolthet i å betale kakao produsentene den høyeste prisen på markedet og belønne konserveringen av  forskjellige økosystemer samt opprettholde et godt forhold med jordbrukernes småsamfunn. 

Super Foods 

Takket være fliden vi legger ned i hver del av produksjons prosessen til våre sjokolader kan vi opprettholde de naturlige karakteristikkene til hver enkelte ingrediens. Det er slik vi integrerer kakaoen med en stor variasjon av andeanske frukter og ingredienser, velkjente for sine utrolige egenskaper med å gi  ernæring,  energi, og en forfriskende følelse. Disse ingrediensene er dyrket organisk og biodynamisk, noe som ivaretar kvalitetene til denne typen mat slik at den forblir rik på næring og fattig på kalorier. Dette er egenskaper som gjør at Pacari produkter kan klassifiseres såkalte ”superfoods”. Matvarer av 100 naturlig opprinnelse med en høy prosent av næringsrike og helsebringende elementer.