Våre Leverandører

 
I dag markedsfører vi flere forskjellige merker i Norge.
 
 

Åkesson's Organic

SINGLE ESTATE
CHOCOLATE &
FINE EXOTIC FOODS

 

Verdens mest prisbelønte sjokoladeprodusent!

Bertil Åkesson er en svensk kosmopolitt, som har lidenskapelig kjærlighet til kvalitativ håndlaget sjokolade. Ikke bare liker det, men lager han selv gode produkter. Dette beviser flere internasjonale priser som Bertils sjokolader har fått. 
I dag er Sjokohuset den eneste distributøren i Norge og vi er stolte av at vi kan tilby disse produktene.
 
Bertil Åkesson har plantasje i Madagaskar, Indonesia og i Brasil. Han er pioner av revolusjon til "bean-to-bar" sjokoladen. Ikke bare han som har vunnet flere høy prestisjende internasjonale priser, men de andre også som lager sjokolade av hans kakaobønner.
 
Ved siden av høykvalitets bio kakaobønner, dyrker han forskjellige type av pepper og vanilje.
 

 

 
 

Menakao

Kun et par sjokoladeprodusenter lager sjokolade rett ifra kilden. Madagaskar baserte Menakao produserer noen utmerkete fruktige sjokoladeplater ved å bruke lokale bønner og kombinere disse med krydder fra nærmiljøet. Når sjokoladen er lagd i hjemlandet sitt, tilføres den en verdi. Flere mennesker er innblandet i prosessen, aktiviteten genererer inntekt som videre øker lokale skatter. Dette utgjør altså flere fordeler for opprinnelseslandet.

Mena betyr rød på madagassisk. Rød er også fargen til jorden der som er rik på mineraler, rød er til og med Criollo kakao belgene. Kao står for kakao.

Denne serien av produkter har virkelig sine røtter liggende i Madagaskar, alle ingrediensene kommer fra øyen. Ansiktene på innpakningen representerer det rike kulturelle mangfoldet til stedet.

Det beste med Menakao er allikevel smaken. Kakaoen deres har en naturlig fruktighet som kommer tydelig fram i alle deres produkter. Ønsket om å trekke inn de naturlige smakene fra kakaoen gjør at kun én av sjokoladeplatene inneholder vanilje,  en spesiell vaniljesjokolade.

Det finnes ingen bitterhet, til og med ikke i 72% og 80% sjokoladeplatene. De inneholder kun litt sukker, og er derfor mye sunnere en vanlige sjokoladeplater.

Denne sjokoladen smaker ikke bare godt, den gjør også godt. Ved å kjøpe kakao direkte samt produsere sjokoladen lokalt, tilfører dette produktet fire ganger så mye inntekt til den lokale økonomien enn andre Fair Trade sjokolader. 

 

Les mer: https://menakao.com/en/ce_que_menakao_apporte_a_madagascar-en/

 
 
 

Gooslander håndkraftet sjokoladetrøfler

Nydelige, søte og aromatiske håndlagde trøfler som ikke er overveldende søte, men overaskende gode! En utmerket gave og en delikat søtsak!