Hvordan smaker man sjokolade?
Om å spise sjokolade for raskt
Tiden vi bruker på å spise et solid stykke sjokolade har en stor effekt på vår erfaring av smaken. Når vi spiser sjokolade raskt, ved å både tygge og deretter svelge innen et par sekunder, får ikke kakao smøret tiden det trenger til å smelte skikkelig. Når dette fettet ikke smelter blir smaks leveringen veldig rask, noe som gjør at vi går glipp av flere viktige smaks-komponenter. Sjokoladen synes å inneha et par kortvarige smaker, en rask slutt og en ubehagelig ettersmak. Den usmeltede delen av kakao smøret vil ha etterlatt munnen din med en voks-aktig følelse.
Treg spising
Når vi gir sjokoladen tid til å smelte i munnen, får kakao smøret tid til å interagere med de naturlige tanninene (garvestoffer) i kakaoen. Dette reduserer effekten av tanninene, mens det tillater smaken og utfolde seg saktere slik at flere smakskomponenter kommer frem.
Husk mantraet til sjokoladesmaking:
SMELT, IKKE TYGG!
De beste smakene kommer sakte.