Hvordan smaker man sjokolade?

 

Om å spise sjokolade for raskt

Tiden vi bruker på å spise et solid stykke sjokolade har en stor effekt på vår erfaring av smaken. Når vi spiser sjokolade raskt, ved å både tygge og deretter svelge innen et par sekunder, får ikke kakao smøret tiden det trenger til å smelte skikkelig.  Når dette fettet ikke smelter blir smaks leveringen veldig rask, noe som gjør at vi går glipp av flere viktige smaks-komponenter. Sjokoladen synes å inneha et par kortvarige smaker, en rask slutt og en ubehagelig ettersmak. Den usmeltede delen av kakao smøret vil ha etterlatt munnen din med en voks-aktig følelse.  

 

Treg spising

Når vi gir sjokoladen tid til å smelte i munnen, får kakao smøret tid til å interagere med de naturlige tanninene (garvestoffer) i kakaoen. Dette reduserer effekten av tanninene, mens det tillater smaken og utfolde seg saktere slik at flere smakskomponenter kommer frem.  

Husk mantraet til sjokoladesmaking:

 

SMELT, IKKE TYGG!

De beste smakene kommer sakte.